FAQ

Hoe begin je met online marketing?

Veel bedrijven laten zich tegenwoordig zien op het internet. Dit kan middels een eigen website, maar ook door te adverteren op het internet. Probleem is alleen dat het ontzettend lastig is om te beginnen. Doe nooit lukraak wat, want dat is gedoemd om te mislukken. Wanneer jij wilt beginnen met online marketing, dien je altijd eerst een plan op te stellen. Zo moet je weten wie je wilt bereiken en welke middelen jij hiervoor in wilt zetten. Breng ook in kaart wat een campagne op het internet gaat kosten. Zodoende kom jij nooit voor verrassingen te staan.

Welke verschillende vormen van online marketing zijn er?

Vaak wordt gedacht dat we simpelweg doelen op adverteren op het internet wanneer we praten over online marketing. Dit is natuurlijk ook deels waar, maar het begrip ‘online marketing’ is een stuk breder dan dat. Er zijn namelijk allerlei verschillende vormen. Zo kun jij de teksten op jouw website bijvoorbeeld optimaliseren voor zoekmachines. Hierdoor kom je hoger in het overzicht op bepaalde zoektermen. Althans, wanneer je het goed aanpakt. Daarnaast kun je ook beginnen met e-mailmarketing. De meeste bedrijven die dit doen gebruiken hiervoor een nieuwsbrief. Deze wordt verstuurd naar een groot aantal mensen en dat zorgt ervoor dat het bereik vaak betrekkelijk groot is.

Wat zijn de voordelen van online marketing?

Online marketing heeft een aantal voordelen. Ten eerste vergroot jij de bekendheid van jouw bedrijf of merk wanneer je aan online marketing doet. Meer mensen komen ermee in aanraking, waardoor de kans op verkoop groter wordt. Een ander groot voordeel is dat online marketing niet duur hoeft te zijn. Indien jij zelf aan de slag gaat met het optimaliseren van de teksten op jouw website, kost dit je niets. Uiteraard kun je dit ook laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Een laatste voordeel van online marketing is dat jij jouw eigen plan kunt trekken. Er zijn namelijk ontzettend veel middelen die jij in kunt zetten, waardoor een marketingcampagne geheel naar eigen wens is in te richten.

Wat zijn valkuilen bij online marketing?

Er zijn heel veel bedrijven die te makkelijk denken over online marketing. Zo wordt vaak gedacht dat de verkoop van producten of diensten hierdoor direct stijgt. Dat is echter niet het geval. Door online marketing in te zetten, zorg jij ervoor dat mensen bekend raken met jouw merk/bedrijf. Het ultieme doel is natuurlijk om bij hen in het hoofd te komen, zodat ze aan jouw denken wanneer zij een nieuw product of een nieuwe dienst aan willen schaffen. Indirect kan online marketing dus wel degelijk zorgen voor verkoop, maar dit kan enige tijd duren. Daarnaast is het belangrijk niet te hard van stapel te lopen. Indien jij er direct veel geld tegenaan gooit, kan dit juist ook averechts werken. Daarom is het ontzettend belangrijk een plan op te stellen voor je begint met online marketing.

Hoe promoot je een merk op het internet?

Het promoten van een merk op het internet lijkt niet heel erg lastig. Je neemt contact op met een site en vraagt of het mogelijk is hier een banner te plaatsen. Vaak kan dit wel, maar het is alleen wel de vraag of dit de juiste manier is. Uiteraard zien mensen jouw banner voorbijkomen, zeker wanneer jij adverteert op een populaire site. Dit zorgt bovendien ook voor hoge kosten en daar zit jij waarschijnlijk niet op te wachten. Hierdoor vinden veel bedrijven het vaak lastig om hun merk online te promoten. In dat geval is het misschien beter om een gespecialiseerd bedrijf in de armen te nemen. Dit kost weliswaar geld, maar je weet wel zeker dat jouw merk juist gepromoot wordt op het internet.

Behoort websiteverkeer kopen ook tot online marketing?

Er zijn relatief veel bedrijven die websiteverkeer kopen. Hierdoor lijkt het alsof er veel bezoekers zijn, maar in feite gaat het om robots. Zoekmachines zien dit verschil niet en zullen jouw site als betrouwbaar en relevant zien. Hierdoor kom jij hoger in de zoekmachines terecht. Dit kunnen we dus ook wel degelijk beschouwen als een middel dat hoort bij online marketing. Vraag jezelf alleen wel af of dit is wat jij wilt. Websiteverkeer kopen kost namelijk behoorlijk wat geld. Je kunt weliswaar goedkoop websiteverkeer kopen, maar het effect is dan natuurlijk ook een stuk minder. Bovendien is het maar de vraag of dit middel binnen de online marketing ook daadwerkelijk leidt tot meer echte websitebezoekers.